Luento yrittämisestä, yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta 29.11.2017

YritysEspoo järjestää jälleen Yrittäjyys vaihtoehtona- infotilaisuuden Espoossa Otaniemessä Innopoli 1:ssä keskiviikkona 29.11. kello 12.00-15.00.

Maksuttomassa tilaisuudessa esittäytyy Eezy-laskutusosuuskunta, jonka myötä paneudutaan kevytyrittäjyyteen.

Minä puolestani neuvon yritysmuodon valintaan, rekisteröintiin ja toiminnan käynnistämiseen liittyvistä vaihtoehdoista, yrittäjäksi ryhtymisestä ja siihen liittyvistä muutostilanteista.

Lisää tilaisuudesta >>

Lämpimästi tervetuloa tilaisuuteen!

Reija Kyläkallio, Tilivara Oy

 

Etsimme taloushallinto- ja Netvisor-osaajaa iloiseen joukkoomme

Oletko rautaisen kirjanpitokokemuksen omaava taloushallinnon ammattilainen ja valmiina uusiin haasteisiin?

Tilivara on kehittyvä ja kasvava tilitoimisto ja etsimme osaajaa työskentelemään ihanien – uusien ja vanhojen asiakkaidemme parissa. Asiakkaamme ovat useilla eri toimialoilla sekä kotimaassa että kansainvälisillä markkinoilla toimivia yrityksiä. Yritykset ovat lähinnä pieniä ja keskisuuria ja olet mukana yrittäjän arjessa kokonaisvaltaisesti. Taitojen mukaan vastaat myös haasteellisista yhtiömuodon muutoksista sekä verosuunnittelusta. Halutessasi pääset myös kehittämään toimistomme asiakastyötä sekä koordinoimaan asiakkaiden ja kirjanpitäjien välistä yhteistyötä. Voit siis osaltasi vaikuttaa, millainen uusi toimenkuvasi on ja miten se kehittyy tulevaisuudessa.

Toivomme sinulta yli viiden vuoden kokemusta tilitoimistoalalta sekä KLT-tutkintoa. Kielitaidoksi riittää englannin hyvä osaaminen, mutta asiakasyrityksemme ovat usein myös ulkomaalaistaustaisia ja laajasta kielituntemuksesta on toki hyötyä ja iloa. Käytössämme on tehokkaat työvälineet sähköiseen taloushallintoon, joka mahdollistaa myös etätyön. Toimistomme on Espoossa Westendissä, jossa viihdyt ajoittain assistentteja ohjaten. Asiantuntijuuttasi pääset syventämään työskentelemällä maamme johtavien yritys- ja veroasiantuntijoiden kanssa ja tuemme osaamisesi kehittämistä monin keinoin.

Kerro mitä olet aikaisemmin tehnyt ja mitä odotat uudelta työpaikaltasi. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV palkkatoivomuksineen 6.10.2017 mennessä osoitteeseen info@tilivara.fi

Muutoksia osakeyhtiöiden ja yhteisetuuksien ennakonkantoon 1.11.2017 alkaen

Näin hiljaisempana aikana on hyvä hetkeksi myös pysähtyä katsomaan yrityksen suuria linjoja, myös taloushallinnon kannalta. Miten kausi on alkanut ja mitkä ovat ennusteet loppuvuodelle. Ennakkoveron riittävyys on merkittävä osa taloussuunnittelua. Ennakonkantoon on myös verottajalta tulossa muutos 1.11.2017 alkaen. Sen jälkeen päättyvissä tilikausissa sovelletaan lyhempää ennakkoveron täydennysmaksun suorittamisen korotonta aikaa. Se lyhenee neljästä kuukaudesta yhteen kuukauteen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tilinpäätöksen pitkittyessä myöhästyneestä täydennysmaksusta juoksee korko jo heti kuukauden kuluttua tilikauden päättymisestä. On siis entistä tärkeämpää saada tilitoimistolle kaikki materiaali nopeasti.

Tilitoimistot pyrkivät tekemään reaaliaikaista kirjanpitoa, johon käyttämämme Netvisor-ohjelmisto on omiaan. Jos kaikki myynti- ja ostolaskut kulkevat saman järjestelmän kautta, on mahdollisuus tehdä ajantasaista taloushallintoa. Näin tilinpäätöskin saadaan pian ”pakettiin” ja saadaan veroilmoituskin lähtemään ajallaan.

Luonnollisesti on myös tärkeää, että ennakkoverot on kohdillaan. Tuolloin ennakontäydennysmaksu on vain pieni oikaisu. Me kirjanpitäjät käymme tilikauden puolessa välissä läpi asiakasyritysten ennakkoverotusta ja olemme yhteydessä asian tiimoilta. Etenkin aloittavan yrittäjän on vaikea ennustaa tilikauden tulosta ja sen vuoksi kannattaa keskustella pariin otteeseen jo hyvissä ajoin tilikauden aikana asiasta oman kirjanpitäjän kanssa.

Espoon yrittäjien golfkisassa juhlimme jälleen Tilivaran menestystä

Jo 14. kerran pidetyissä Espoon yrittäjien golfkisassa saatiin jälleen mestari Tilivarasta. Näin myös naisten kiertopalkintoon saatiin Tilivaran kyltti. Voitto tuli niin ikään pistebogey- kuin scrach- sarjassa sekä joukkuekilpailussa.

Espoon Yrittäjien golfmestarit vm. 2017 ovat Reija Kyläkallio (Tilivara Oy) ja André Engström (Andrella Oy). Lämpimät onnittelut voittajille! Kiitos kaikille pelaajille ja kisat mahdollistaville yhteistyökumppaneille: Elisa, Elo, Fennia, Laakkonen ja Vantaan Energia.”

Taloushallinto yrityksen kasvun tukena

Yrityksen kasvaminen tarkoittaa yleensä myös taloushallinnon tarpeiden kasvamista. Tarvitaan liiketoiminnan strategista suunnittelua talouden näkökulmasta, monipuolisempaa raportointia, veroneuvontaa, lakipalveluja.

Yhtälö toimii toisinkin päin: taloushallinnolla on paljon eväitä yrityksen kasvun tukemiseksi. Taloushallinto on tärkeä ottaa mukaan kasvuun tähtäävien liiketoiminnan tavoitteiden, vertailulaskelmien ja toimintasuunnitelmien rakentamiseen. Näitä strategisia valintoja varten yritys tarvitsee luotettavaa tietoa tuote- ja asiakaskohtaisesta kannattavuudesta. Rekrytointeja suunnitellessa on tärkeä olla selvillä henkilöstömäärän kasvun vaikutuksista vakuutuksiin ja raportointivaatimuksiin sekä luonnollisesti yli- ja aliresurssointiin etenkin sesonkiliiketoiminnassa. Varaston kasvaessa likviditeetin seurannan merkitys kasvaa. Budjetointi, myynnin ennustaminen ja suunnittelua tukeva reskontra kannattaa käynnistää viimeistään tässä vaiheessa. Rahoitustarpeiden luotettava arvioiminen, rahoitusjärjestelyt ja verotuksen suunnittelu muuttuvassa tilanteessa ovat kasvavan yrityksen haasteita, mutta myös oivia mahdollisuuksia antaa vauhtia liiketoiminnan kasvulle.

Yrityksen taloushallinto on onnistunut silloin, kun kasvuun sijoitetut investoinnit alkavat tulla nopealla kiertoajalla takaisin kassaan ja luovat kannattavaa kasvua.

YritysEspoo kutsuu kuulemaan kokemuksia yrittäjyydestä

Tervetuloa YritysEspoon Yrittäjyys vaihtoehtona -infotilaisuuteen keskiviikkona 22.3. klo 12!

Maksuton tilaisuus on tarkoitettu kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille. Päivän aiheina ovat mm. yrittäjän työttömyysturva, perustietoa yrittäjyydestä ja starttirahat. Lisäksi mukana mielenkiintoinen case-tarina oman yrityksen perustamisesta ja tärkeää asiaa taloushallinnosta.

Tilivaran Reija Kyläkallio opastaa tilaisuudessa alkavan yrityksen talousasioissa.

Lue lisää:

Yrittäjyys vaihtoehtona-infotilaisuus 22.3.

 

Haaveiletko yrittäjyydestä, mutta avoimia kysymyksiä on vielä paljon

YritysEspoo_logo_RGB

http://www.yritysespoo.fi/ajankohtaista/tapahtumat/yrittajyys-vaihtoehtona-infotilaisuus-13-4/

Tule tapaamaan Tilivaraa Innopoliin

innopoliTilivara toimii syksyn ajan lähellä yrittäjää YritysEspoon tiloissa Innopoli 1:ssä Espoon Otaniemessä. Sovi tapaaminen ja käydään läpi kahvikupin ääressä yrityksesi taloushallintoa ja nykyisiä käytäntöjä. Mietitään yhdessä, miten asiat voitaisiin hoitaa joustavammin ja kivuttomammin nykyaikaisia välineitä hyväksikäyttäen. Panostamme myös yhteistyöhön; kirjanpito ei ole vain kirjanpitäjän yksinäistä puurtamista mappien välissä vaan modernia talousohjausta yrittäjän kanssa.

Soita 040 700 6362 tai meilaa reija.kylakallio@tilivara.fi

Urheilupäivä – Espoon Yrittäjien mestaruuskisat

Tilivara oli voitokas Espoon Yrittäjien 12. mestaruusgolfkisassa tänään Espoon Ringside Golfissa. IT-gurumme Aarne vei mestaruuden sekä pistebogey että scratchin kisassa ja TeamTilivara oli joukkuekisan kolmas. Tänään vietettiin siis yrityksen urheilupäivää upeassa aurinkoisessa säässä ja kenttä oli upeassa kunnossa. Kiitokset siitä kenttähenkilökunnalle! Kiitokset myös Espoon Yrittäjille hienoista kisajärjestelyistä ja aurinkoiset terveiset kaikille pelikavereille!

golfmestarigolfkisaajat mv